Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 14:21

Сайт Нивецької гімназії

Категорії розділу
Дошкільна освіта [11]
Новини [5]
Фінансова звітність [1]
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 19 » Тиждень безпеки дорожнього руху
19:17
Тиждень безпеки дорожнього руху

    Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

    З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у Нивецькому НВК з 13 по 17 листопада пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху.

  Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати учням про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернення уваги суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.

  Під час проведення загальношкільної лінійки діти були ознайомлені з планом проведення тижня.

    Велика увага приділяється вивченню правил дорожнього руху з учнями початкових класів, адже саме вони найменше знають про безпечне поводження на дорозі. Під час бесід , розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям початкової школи надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор поблизу дороги.

   Для того, щоб закріплювати знання дітей та формувати навички дисциплінованого пішохода, дуже важливо організовувати розвивальне середовище з безпеки руху. З учнями 1-4 класів було проведено заняття з правил поведінки пішоходів під час переходу вулиць які пройшли в цікавій невимушеній обстановці.

      Протягом тижня було обладнано куточок безпеки дорожнього руху. Старшокласники і молодші школярі взяли участь у шкільному конкурсі малюнків на тему  «Молоде покоління – за безпеку дорожнього руху».

     Для учнів 5-8 класів була проведена спільна виховна година на тему «Безпека на дорозі – безпека життя», де учні послухали історію виникнення дорожніх знаків та дізналися, яких саме правил  дорожнього руху треба дотримуватися, переглянувши презентацію з елементами вікторини «Правила дорожнього руху». Також діти спробували створити жартівливі правила безпеки у школі на основі представлених знаків дорожнього руху. Завершенням виховного заходу стала інтерактивна гра «Найрозумніший пішохід», де учні змогли продемонструвати всі свої знання правил дорожнього руху.

      Вчителем основ здоров'я, було проведено гру Брейн-ринг для учнів 7-9 класів на тему «Я – учасник дорожнього руху». Метою цього уроку було: повторити, узагальнити та систематизувати знання учнів про правила дорожнього руху та дорожні знаки; знаходити та виправляти помилки дітей в життєвих ситуаціях; мобілізувати пам'ять учнів та швидкість реакції; розвивати бажання йти до своєї мети. Команди відповідали на питання, малювали дорожні знаки, відгадували кросворди, аналізували пропоновані ситуації і давали повну відповідь, а команда-переможець «Спартак» була нагороджена грамотою «Кращі учасники дорожнього руху».

     Медичною сестрою було проведено теоретичне заняття, де діти мали можливість ознайомитися з правилами надання першої допомоги потерпілому під час дорожньо-транспортних катастроф.

     

  Заходи, які педагогічний колектив провів з 13.11.2017 р. по 17.11.17 р. були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я, популяризації правил дорожнього руху серед дітей та молоді.  Всі заходи під час проведення Тижня знань Правил Дорожнього руху пройшли на належному рівні. Кожен день був  цікавим, корисним та різноманітним.

     Адже робота педагогів   допомагає дітям убезпечити себе в реальному житті на дорозі та приносить свої результати, що допомагає істотно знизити кількість ДТП за участю дітей. У майбутньому ці діти стануть відповідальними водіями і уважними пішоходами, а це означає – рух на наших дорогах буде безпечним і комфортним.

Переглядів: 598 | Додав: id-end | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Авторське право MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz